Közpénzügyi tudatosság a közművelődési szakemberek képzésén

2017-10-04 09:00:00   |   Feltöltötte: Dr. Kovács Diána

2017. szeptember 27-én az ÁSZ képviseletében Vas Lajos számvevő vezető főtanácsos tartott előadást közművelődési szakembereknek. A közművelődési intézmények gazdálkodásának témáját is feldolgozó közművelődési szakemberek OKJ-s képzése az NMI Művelődési Intézet Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében valósult meg

Az Állami Számvevőszék és az NMI Művelődési Intézet 2017. június 15-én kötött együttműködési megállapodást egymással. A megállapodásban a szervezetek azt rögzítették, hogy a korábbi, a felnőtt lakosság pénzügyi ismereteinek bővítése érdekében felépített szakmai kapcsolatra alapozva, a jövőben nagy hangsúlyt fordítanak a Művelődési Intézet által használt tananyagok felülvizsgálatára, illetve a két szervezet képzéseinek összehangolására, és azok eredményes megvalósítására.

 

Ennek az együttműködésnek az egyik eleme volt a múlt heti előadás, ahol a különböző végzettséggel rendelkező hallgatók ismerkedhettek meg az államháztartás alrendszereivel, a költségvetési szervek gazdálkodásával, különös tekintettel a gazdálkodási jogkörök gyakorlására, és az Állami Számvevőszék szerepére. Vas Lajos a Pénzügyi Kultúra Nagyköveteként megtartott előadásában hangsúlyozta, hogy a közművelődési intézmények közfeladataira a központi költségvetésből biztosított pénz is közpénz, ezért annak felhasználása szigorú szabályozás és kontrollok alapján történik.

 

 

Bízunk abban, hogy a Pénzügyi Tudatosság Projekt keretein belül minél több olyan lehetőséget sikerül megragadni, ami a két szervezet közötti szakmai együttműködés alapján a magyar felnőtt lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését szolgálja.

Dr. Kovács Diána
projektvezető