Véget ért a kapacitásfejlesztésről szóló találkozó

2018-11-04 11:00:00   |   Feltöltötte: Állami Számvevőszék

Az idei évben Varsóban került megrendezésre az EUROSAI Ellenőrzési Módszertani Találkozó 2018. október 16-18. között, melyen az Állami Számvevőszék képviselője is előadást tartott. A konferencián 23 legfelső ellenőrző intézmény, valamint az IDI és az Európai Számvevőszék képviseletében összesen 57 résztvevő vett részt, akik összesen 24 előadást hallgattak meg és három csoportmunkán vettek részt a minőségirányítás, valamint az ellenőrzések tervezésének területén.

A Legfőbb Ellenőrző Intézmények Európai Szervezete (EUROSAI) a Legfőbb Ellenőrző Intézmények Nemzetközi Szervezetének (INTOSAI) egy regionális csoportja. Az EUROSAI a lengyel és a svéd számvevőszéket bízta meg 2017-2023. éveket érintő azon stratégiai céljának koordinálásával, amely az intézményi kapacitásfejlesztéssel foglalkozik. A 2018. október 16-18. között megrendezésre került EUROSAI Ellenőrzési Módszertani Találkozó Varsóban ezen feladat teljesítésének egyik állomása.

 

Véget ért a kapacitásfejlesztésről szóló találkozó


A találkozó célja a kapacitás fejlesztés szempontjából új fejlődési irányok felfedezése volt. A résztvevők először eladásokat hallgattak a különböző területek vonatkozásában, majd utána csoportmunka keretében megvitatták a különböző területeket jellemző kihívásokat és szükségleteket. A találkozónak három tematikus területe volt; a minőségirányítás, a kommunikáció az érintettekkel, valamint az ellenőrzés tervezés stratégiai és operatív szinten a kockázatelemzés használatával. A konferenciáról az EUROSAI oldalán angol nyelvű tudósítást itt talál, az ÁSZ képviselőjének előadásáról itt olvashat részletesebben.

 

Véget ért a kapacitásfejlesztésről szóló találkozó


Az ÁSZ-on kívül a konferencián 23 számvevőszék, vagyis legfelső ellenőrző intézmény - Albánia, Belgium, Bulgária, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Észtország, Finnország, Grúzia, Hollandia, Horvátország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Málta, Moldova, Montenegró, Örményország, Románia, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Törökország, Ukrajna -, valamint az IDI és az Európai Számvevőszék képviseletében összesen 57 résztvevő vett részt. A résztvevők összesen 24 előadást hallgattak meg és három csoportmunkán vettek részt.

 

Czinder Enikő
Minőségirányítás és Monitoring Osztály