Utóellenőrzésen Százhalombatta és Törökszentmiklós önkormányzata

2018-07-27 18:28   |   Feltöltötte: Ráczkevi Katalin

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) folyamatosan fejleszti ellenőrzési tevékenységét, melynek eredményeképpen ellenőrzései mind jobban segítik az átláthatóságot, az elszámoltathatóságot és az elszámoltatást a közpénzekkel, a közvagyonnal való gazdálkodásban. Az ÁSZ stratégiai célkitűzései között vállalta, hogy kialakítja az ellenőrzések hatásának mérését és értékelését, a javaslatok megvalósításának nyomon követését, valamint célzottabbá teszi az utóellenőrzések rendszerét.

E stratégiai cél megvalósítása érdekében folytatja az ÁSZ a 2018. július 4-én indult utóellenőrzést Százhalombatta Város és Törökszentmiklós Város Önkormányzatainál (Önkormányzatok), melyről az elmúlt héten számoltunk be.


Százhalombatta város Pest megyében, az Érdi járásban található, lakossága 2017. január 1-jén 18.378 fő volt. Törökszentmiklós város Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a Törökszentmiklósi járásban található, lakossága 2017. január 1-jén 20.073 fő volt.


Az ÁSZ célja az utóellenőrzéssel annak megállapítása, hogy az Önkormányzatoknál 2015. évben a belső kontrollrendszer kialakításának, az egyes kontrolltevékenységek és a belső ellenőrzés működésének ellenőrzéséről készült számvevőszéki jelentésekben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal és javaslatokkal összhangban az ellenőrzött szervezetek által készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat végrehajtották-e.


A számvevők az ellenőrzés jelenlegi szakaszában az ellenőrzött szervezetek által az ÁSZ részére rendelkezésre bocsátott dokumentumok és tanúsítványok ellenőrzését végzik. Az ellenőrzés fókusza annak megállapítása, hogy az ellenőrzött szervezetek az intézkedési tervben foglaltakat az előírt határidőben végrehajtották-e.

 

Ráczkevi Katalin
ellenőrzésvezető