Utóellenőrzés indult Fót Város Önkormányzatánál

2018-07-13 14:00:00   |   Feltöltötte: Kerekes Péter

Fót Város Önkormányzata belső kontrollrendszere kialakításával és működtetésével kapcsolatban utóellenőrzést indított az Állami Számvevőszék. Az utóellenőrzés célja annak értékelése, hogy az Önkormányzat a számvevőszéki jelentés alapján készített intézkedési tervében vállalt feladatait határidőben és teljes körűen végrehajtotta-e.

Fót Város Önkormányzata belső kontrollrendszere kialakításával és működtetésével kapcsolatban az Állami Számvevőszék 2016-ban folytatott le ellenőrzést. Az ellenőrzésről készült számvevőszéki jelentést 2016. december 1-jén tette közzé az ÁSZ (a jelentés ide kattintva olvasható). A jelentésben foglalt megállapítások és javaslatok alapján az Önkormányzat intézkedési tervet fogadott el.

 

Az utóellenőrzés során az intézkedési terv feladatpontjait tekintik végig az ellenőrzésben résztvevő számvevők, és a rendelkezésre álló dokumentumok alapján értékelik a feladatok végrehajtását, ezen keresztül pedig a 2016-ban közzétett számvevőszéki jelentés megállapításainak és javaslatainak a hasznosulását. Ennek érdekében az ÁSZ kiértesítette az Önkormányzatot az ellenőrzés indításáról, és bekérte az ellenőrzés lefolytatásához szükséges adatokat.

Kerekes Péter

Ellenőrzésvezető