Utóellenőrzés indult a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál

2018-05-04 14:00:00   |   Feltöltötte: Kerekes Péter

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala pénzügyi és vagyongazdálkodásának szabályszerűségével kapcsolatban utóellenőrzést indított az Állami Számvevőszék. Az utóellenőrzés célja annak értékelése, hogy a Hivatal a számvevőszéki jelentés alapján készített intézkedési tervében vállalt feladatait határidőben és teljes körűen végrehajtotta-e.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának pénzügyi és vagyongazdálkodásával kapcsolatban az Állami Számvevőszék 2015-ben folytatott le szabályszerűségi ellenőrzést. Az ellenőrzésről készült számvevőszéki jelentést 2016. május 31-én tette közzé az ÁSZ (a jelentés ide kattintva olvasható). A jelentésben foglalt megállapítások és javaslatok alapján a Hivatal intézkedési tervet fogadott el.

Az utóellenőrzés során az intézkedési terv feladatpontjait tekintik végig az ellenőrzésben résztvevő számvevők, és a rendelkezésre álló dokumentumok alapján értékelik a feladatok végrehajtását, ezen keresztül pedig a 2016-ban közzétett számvevőszéki jelentés megállapításainak és javaslatainak a hasznosulását. Ennek érdekében az ÁSZ kiértesítette a Hivatalt az ellenőrzés indításáról, és bekérte az ellenőrzés lefolytatásához szükséges adatokat.

Kerekes Péter

Ellenőrzésvezető