Utóellenőrzés Almásfüzitőn és Ceglédbercelen

2018-07-06 11:00:00   |   Feltöltötte: Dr. Nagy Judit

Az ÁSZ megkezdte Almásfüzitő Község Önkormányzata és Ceglédbercel Község Önkormányzata belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének utóellenőrzését.

Almásfüzitő Község Önkormányzata belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének ellenőrzéséről az ÁSZ jelentését 2016. december 1-én, Ceglédbercel Község Önkormányzata belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének ellenőrzéséről az ÁSZ jelentését 2017. január 11-én tette közzé. Az ellenőrzések több intézkedést igénylő javaslatot fogalmaztak meg, amelyekkel összhangban intézkedési tervek készültek, amelyeket az ÁSZ Elnöke elfogadott.


Az elindult utóellenőrzés célja annak ellenőrzése, hogy az ellenőrzött szervezetek megvalósították-e a korábbi ellenőrzés által feltárt hibák, hiányosságok és szabálytalanságok megszüntetése céljából készített intézkedési tervben foglaltakat.

 

Utóellenőrzés Almásfüzitőn és Ceglédbercelen

 

A felkészülési szakaszban a számvevők tanulmányozzák az ellenőrzési programot, a korábbi ellenőrzés megállapításait és javaslatait, a jogszabályi környezetet, továbbá elkezdődött az intézkedési tervben meghatározott feladatok végrehajtását alátámasztó dokumentumok, adatok rendszerezése, feldolgozása.

Dr. Nagy Judit
ellenőrzésvezető