Utóellenőrzés a Vígszínháznál

2018-09-16 18:29   |   Feltöltötte: Joó Erika
Utoljára frissítve: 2018-09-14 11:48

Az „Utóellenőrzések – az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat-ellátásának ellenőrzése” című ellenőrzési program alapján folytatódik a Vígszínház Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságnál az Állami Számvevőszék 14048 számú jelentésében megfogalmazott javaslatok alapján készített intézkedési terv végrehajtásának ellenőrzése.

 

Az ÁSZ a 2008-2012 évekre vonatkozóan ellenőrizte a Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonában lévő gazdasági társaság közfeladat-ellátását. Az ellenőrzésről készült jelentést 2014. március 13-án hozta nyilvánosságra az ÁSZ.

 

Az utóellenőrzés a Vígszínház Nonprofit Kft. ellenőrzéséről készült ÁSZ jelentés intézkedést igénylő megállapításai és javaslatai hasznosítására elfogadott intézkedési tervben meghatározott feladatok végrehajtásának ellenőrzésére irányul.

 

Az ellenőrzés előkészítésének szakaszában az ÁSZ adatbekérésére az ellenőrzött szervezet adatot szolgáltatott. A felkészülést követően az ellenőrzést végzők  értékelik az ÁSZ rendelkezésére bocsátott, az intézkedések végrehajtását alátámasztó dokumentumokat, majd számvevői munkaanyagban fogalmazzák meg következtetéseiket.

 

 

 

Az ÁSZ utóellenőrzései hozzájárulnak a szükséges intézkedések tényleges végrehajtásához, ezzel a közpénzügyek rendezettségének javulásához.

 

 

Joó Erika
ellenőrzésvezető