Utóellenőrzés a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál

2018-05-11 14:00:00   |   Feltöltötte: Kerekes Péter

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala rendelkezésre bocsátotta az Állami Számvevőszék által bekért adatokat, melyek alapján a számvevők elkezdték a munkaanyagaik összeállítását a Hivatal pénzügyi és vagyongazdálkodásának szabályszerűségével kapcsolatban indult utóellenőrzés keretében.

Az Állami Számvevőszék a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala pénzügyi és vagyongazdálkodása szabályszerűségének ellenőrzése kapcsán 2016-ban közzétett 16070. számú jelentésében több javaslatot is megfogalmazott a Hivatalnak a feltárt hiányosságok kijavítására. A Hivatal a javaslatok alapján intézkedési tervet fogadott el. A folyamatban lévő utóellenőrzés fókuszában ezen intézkedési terv végrehajtása áll.

 

 

A jóváhagyott ellenőrzési programnak megfelelően az Állami Számvevőszék bekérte az utóellenőrzés lefolytatásához szükséges adatokat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától. A kért dokumentumokat a Hivatal határidőben rendelkezésre bocsátotta. A beérkezett dokumentumok alapján az ellenőrzésben résztvevő számvevők megkezdték a Hivatal intézkedési tervében vállalt feladatok végrehajtásának értékelését.

Kerekes Péter

Ellenőrzésvezető