Útban egy alapítványi jelentéstervezet megtárgyalása

2018-06-08 11:00:00   |   Feltöltötte: Molnár Zsuzsanna

A központi költségvetésből kapott támogatás felhasználása ellenőrzés eredményeként Az Útban Európához Alapítvány számvevőszéki jelentéstervezete elkészült, amelyet az ellenőrzésvezető beterjeszt az Elnöki Értekezlet elé.

A „Nem állami humánszolgáltatók ellenőrzése – A humánszolgáltatást nyújtó államháztartáson kívüli köznevelési és szociális intézmények, szolgáltatók fenntartói központi költségvetésből kapott támogatásai felhasználása” ellenőrzésének harmadik szakaszában az Állami Számvevőszék ellenőrizte Az Útban Európához Alapítvány vonatkozásában a költségvetési támogatás felhasználásának szabályszerűségét.
A központi költségvetésből Az Útban Európához Alapítvány 2014-2016. közötti években támogatásban részesült. Az ellenőrzés többek között arra a kérdésekre kereste a választ, hogy Az Útban Európához Alapítvány a központi költségvetésből kapott támogatásokat szabályszerűen használta-e fel, megteremtette-e a támogatás átlátható, elszámoltatható igénybevételének, felhasználásának a feltételeit.

 

 

Az ellenőrzésvezető a számvevőszéki jelentéstervezet elkészítése során felhasználta az egyes köznevelési feladat-ellátási helyeken a számvevők által lefolytatott helyszíni szemlékről készített jegyzőkönyveket, valamint a számvevőktől átvett számvevői munkaanyagokat, majd a számvevőszéki jelentéstervezetet beterjesztette az Elnöki Értekezletre.
A számvevőszéki jelentéstervezetet az ellenőrzés célra tartottsága, a megállapítások jogszabályi alátámasztottsága, az ellenőrzési programnak való megfelelősége szempontjából az Elnöki Értekezleten történő megtárgyalás előtt az ellenőrzés felügyeleti vezetője és a támogató osztályok véleményezik.

 

Dr. Szabó Béla
asszisztens
Molnár Zsuzsanna
ellenőrzésvezető