Újabb utóellenőrzést fejeztek be a számvevők

2018-07-03 11:00:00   |   Feltöltötte: Lovász Julianna

Befejezték a számvevők az Országos Lengyel Önkormányzat gazdálkodásának az utóellenőrzését. A számvevők átadták munkaanyagaikat az ellenőrzés vezetőjének, aki megkezdte a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítását.

Az ellenőrzés ütemtervének megfelelően befejezték a számvevők az Országos Lengyel Önkormányzat gazdálkodásának utóellenőrzését.


Az ellenőrzés célja annak értékelése, hogy az ÁSZ által 2015 őszén a 15154 számon nyilvánosságra hozott számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal összhangban végrehajtotta-e az Országos Lengyel Önkormányzat, az általa készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat.


A számvevők az elmúlt héten befejezték az ellenőrzéshez felhasznált bizonyítékok értékelését, amelyek alapján elkészített munkaanyagaikat átadták az ellenőrzés vezetőjének.

 

 

Az ellenőrzés vezetője megkezdte a számvevőszéki jelentéstervezet elkészítését a számvevők által írásban rögzített tapasztalatokra, értékelésekre alapozva.


A jelentéstervezet megállapításaiban az ÁSZ arra kap választ, hogy minden korábbi javaslatára megtette-e a szükséges intézkedéseket az ellenőrzött önkormányzat, mivel a nem végrehajtott intézkedések további kockázatot jelentenek az önkormányzat közpénz felhasználása, a közpénzzel való gazdálkodása során.


Marozsán Lászlóné
ellenőrzésvezető