Újabb szakaszba lépett a minőségirányítási önértékelés

2019-02-12 09:30   |   Feltöltötte: Nemesvári-Horthy Eszter

Az Állami Számvevőszék elsődleges célja feladatellátása során a magas minőség biztosítása. A minőségirányított működés elengedhetetlen eleme a kialakított rendszer folyamatos értékelése, amely értékelési feladat elvégzését az Állami Számvevőszék a korábbi öntesztek után egy minőségirányítási önértékelés keretében fogja megvalósítani. A minőségirányítási önértékelési projekt új fázisába lépett, a tervezési szakasz lezárult a projekt team megalakulásával. A team megkezdte a minőségirányítási önértékelés megvalósításának előkészítését.

Az ÁSZ stratégiájában rögzített alapértéke, hogy elkötelezett híve a minőségközpontú működésnek és hogy a felhalmozott tapasztalat magas fokú szakértelemmel és hivatástudattal párosul. A szervezet vezetése számára elődleges fontosságú a kiemelkedő minőségű munkavégzés. Az ÁSZ szervezetfejlesztési stratégiájában elkötelezte magát a változásokat lekövető szervezeti modell működtetése mellett, amelyet folyamatosan értékel. Az önértékelés értéket teremt, amely hozzájárul a szervezet teljesítményének javulásához.


Az önértékelésre az elmúlt négy évben összesen három önteszt alapján került sor a minőségirányítási területen, amelyek esetében kiemelt szerepet kapott azok összehasonlíthatósága is. A tavalyi évben az ÁSZ vezetősége arról döntött, hogy az önértékelésre minőségirányítási önértékelés keretében kerül sor, ezzel egyidejűleg megkezdődött a tervezés fázisa, a projektterv elkészítése.

 

Újabb szakaszba lépett a minőségirányítási önértékelés

 

Az előkészítő fázis a projekt team megalakulásával lezárult és megkezdődött a minőségirányítási önértékelés elvégzésére való felkészülés. Ebben a szakaszban kerül sor az önértékelés lefolytatásához egy egyedi, de a nemzetközi tapasztalatokra épülő hazai módszertan kidolgozására, amely a korábbi öntesztekhez képest összetettebb, a kérdőíves módszer mellett dokumentum alapú elemzés megvalósítását teszi lehetővé.


A projekt előrehaladásáról az ÁSZ Hírportálján folyamatosan beszámolunk majd.


Nemesvári-Horthy Eszter
projektvezető