Újabb négy önkormányzat belső kontrollja fókuszban

2018-09-14 11:58   |   Feltöltötte: Dr. Tóth Viktória

Megkezdték a számvevők a számvevői munkaanyagok készítését négy önkormányzat ellenőrzésében, az integritás és belső kontroll modul keretében.

Az ellenőrzött önkormányzatok által rendelkezésre bocsátott dokumentumok ellenőrzési program szerinti kiértékelésével folytatódnak a 35. héten megkezdett ellenőrzések. Az ellenőrzést végző számvevők megkezdték a számvevői munkaanyagok készítését, a tények, értékelések adatszerű megalapozását.


Az ellenőrzött szervezetek Nagymágocs Nagyközségi Önkormányzat, Ecser Nagyközség Önkormányzata, Pusztahencse Községi Önkormányzat és Szászvár Nagyközség Önkormányzata.


Az ellenőrzések célja annak megállapítása, hogy az ellenőrzött önkormányzatok belső kontrollrendszere 2017. évben biztosította-e a közpénzekkel és a nemzeti vagyonnal történő elszámoltatható, átlátható, szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodás feltételeit, továbbá annak értékelése, hogy kiépítették és erősítették-e a korrupciós kockázatok kezelését szolgáló integritás kontrollokat és azt, hogy megteremtették-e a teljesítményellenőrzés feltételeit.


A számvevők az ellenőrzés eredményeként tett megállapításaikat számvevői munkaanyagokban foglalják össze, jóváhagyott ütemterv szerinti határidőre.

ellenőrzésvezető