Újabb gazdasági társaságok ellenőrzései a finisben

2018-10-03 16:35:00   |   Feltöltötte: Dr. Pomázi Orsolya

Az Állami Számvevőszék lezárta a Tokaji Egészségfejlesztő Központ Nonprofit Kft. és a Mezőcsáti Kistérségi Egészségfejlesztő Központ Egészségügyi Szolgáltató Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. ellenőrzéseit. A javaslatokat megalapozó megállapításokra készített intézkedési terveket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tudomásul vette.

Az ÁSZ a Mezőcsáti Kistérségi Egészségfejlesztő Központ Egészségügyi Szolgáltató Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjének hét javaslatot fogalmazott meg a gazdálkodás, vagyongazdálkodás szabályszerűsége érdekében. A közép- és hosszú távú vagyongazdálkodási tervvel és a javadalmazási szabályzattal kapcsolatos szabályozási kötelezettség teljesítése érdekében Mezőcsát Város Önkormányzata polgármesterének két javaslat került megfogalmazásra.

 

Az ÁSZ a Tokaji Egészségfejlesztő Központ Nonprofit Kft. ügyvezetőjének tizenegy javaslatot fogalmazott meg a gazdálkodás, vagyongazdálkodás szabályszerűsége érdekében. A tulajdonosi jogok szabályszerű gyakorlása érdekében Tokaj Város Önkormányzata polgármesterének három javaslat került megfogalmazásra.

 

A javaslatokat megalapozó megállapításokra a társaságok ügyvezetői, illetve a tulajdonosi jogokat gyakorló önkormányzatok polgármesterei által összeállított és megküldött intézkedési tervek összhangban állnak az ÁSZ jelentések megállapításaival és javaslataival, amelyeket az ÁSZ tudomásul vett, és erről írásban tájékoztatta az ügyvezetőket és a polgármestereket. A két ellenőrzés ezzel lezárult, azonban az ÁSZ utóellenőrzések keretében ellenőrizheti az intézkedési tervekben foglaltak megvalósítását.

 

A Mezőcsáti Kistérségi Egészségfejlesztő Központ Egészségügyi Szolgáltató Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.-ről készült jelentés itt, a kapcsolódó sajtó-összefoglaló pedig itt érhető el. A Tokaji Egészségfejlesztő Központ Nonprofit Kft.-ről készült jelentés a következő linken, a megjelent sajtó-összefoglaló pedig itt érhető el.

 

Pető Krisztina
felügyeleti vezető