Új szakaszban a gyermekétkeztetés rendszerének ellenőrzése

2017-10-12 11:00:00   |   Feltöltötte: Dr. Győri Gabriella Márta

Az ellenőrzési program alapján és a jóváhagyott ütemtervnek megfelelően elkészített számvevői munkaanyagok alapján elkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása.

A jogalkotó a 2014-2016. években szabályozás útján elősegítette a legrászorultabb rétegek hozzájutását a gyermekétkeztetéshez, egyrészt a gyermekétkeztetés először kötelező önkormányzati/fenntartói feladattá tételével, másrészt az ingyenes és kedvezményes étkeztetésre jogosultak körének növelésével, továbbá a nyári étkeztetés szünidei étkeztetésre történő bővítésével.

 

Az ellenőrzés célja a gyermekétkeztetéssel kapcsolatos feladatellátás szabályszerűségének biztosítása érdekében annak értékelése, hogy az önkormányzatoknál a gyermekétkeztetés megszervezése és működtetése megfelelő volt-e, valamint a gyermekétkeztetést ellenőrző állami szervek ellenőrzéseinek végrehajtása szabályszerű és eredményes módon történt-e.

 

Az ellenőrzés során a számvevők az ellenőrzésre kiválasztott helyi önkormányzatok, megyei kormányhivatal és a Magyar Államkincstár által szolgáltatott adatokat, dokumentumokat feldolgozták, értékelték és az ellenőrzési megállapításaikat számvevői munkaanyagban rögzítették. Az ellenőrzésvezető a számvevői munkaanyagok alapján megkezdte a jelentéstervezet összeállítását.

 

dr. Győri Gabriella

ellenőrzésvezető