Új szakaszba lépett a Fidesz - MPSZ ellenőrzése

2018-10-05 12:07:00   |   Feltöltötte: Dr. Győri Gabriella Márta

Az Állami Számvevőszék folytatja a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség gazdálkodása törvényességének ellenőrzését. Az ellenőrzés ütemtervének megfelelően megkezdődött a számvevői munkaanyagok elkészítése.

A jóváhagyott ellenőrzési program alapján a számvevők felkészültek az ellenőrzés lefolytatására. Megismerték a kapcsolódó jogszabályi környezetet, az ellenőrzési programot és vizsgán adtak számot az ellenőrzés lefolytatására való alkalmasságukról.

 

A szabályszerűségi ellenőrzés keretében az ÁSZ azt értékeli, hogy a párt által közzétett pénzügyi kimutatások a törvényi előírásoknak megfeleltek-e, a könyvvezetés és gazdálkodás során betartották-e a vonatkozó jogszabályi és belső előírásokat, valamint a párt a működéséhez szabályszerűen igénybe vehető forrásokat használt-e fel.

 

Az ellenőrzést végző számvevők az ellenőrzött szervezet által kitöltött tanúsítványokat, valamint az ÁSZ rendelkezésére bocsátott dokumentumokat dolgozzák fel és az ellenőrzési programban foglalt szempontok szerint értékelik azokat. Ellenőrzési tapasztalataikat, megállapításaikat számvevői munkaanyagban foglalják össze, amelyet – négy szem elvű felülvizsgálatot követően – az ütemtervnek megfelelően adnak át az ellenőrzésvezető részére.

 

dr. Győri Gabriella

ellenőrzésvezető