Teljesítményalapú ellenőrzés a Vezetőképző Akadémia fókuszában

2018-05-17 15:13:00   |   Feltöltötte: Gyaraki Henriette

A Vezetőképző Akadémia hallgatói a már korábban kiosztott, egy virtuális szervezet helyzetét bemutató esettanulmányhoz kapcsolódó újabb feladatok megoldásával folytatták tanulmányaikat. Csoportmunka keretében elemezték a szervezet etikai rendszerének megfelelőségét, és beazonosították a lehetséges korrupciós veszélyeket.

A Vezetőképző Akadémia hallgatói az előző hetekben egy virtuális, megyei hatáskörű kórház működésének compliance orientált, teljesítményalapú felülvizsgálatát végezték el a három-négy fős csapatok, amelynek során integritás, etika és teljesítménymenedzsment tárgyú feladatokon keresztül elemezték a szervezetet. A működés különböző területeire kidolgozott teljesítménymutatókat rövid prezentáció keretében mutatták be a csapatok.

 

Vezetőképző Akadémia - Állami Számvevőszék

Az esettanulmány feldolgozását lezáró feladat a közszolgálati versenyképességi modell felhasználásával a versenyképességi tényezők rendszerezése, értékelése volt, ezt követően a csapatok kockázat-elemzést és költség-haszon elemzést végeztek, majd az eredményeket prezentálták.

 

Vezetőképző Akadémia - Állami Számvevőszék

 

Az esettanulmány feldolgozását követően a hallgatók egy gyakorlati példán keresztül megismerkedtek a közszolgáltató szervezetek komplex értékelését szolgáló tesztrendszerrel, majd a pro-kontra interakció illetve a brain-storming technikákat alkalmazva észrevételeket, javaslatokat fogalmaztak meg a tesztrendszer módszertani fejlesztéséhez.

 

Forczek Andrea

Pályi Katallin

Gyaraki Henriette