Szoftver támogatja az ellenőrzések monitoringját

2018-06-29 13:00:00   |   Feltöltötte: Dr. Czinder Enikő

A digitalizáció kihívásainak való megfelelés, valamint a megújult informatikai környezet alkalmazása folyamatos prioritást jelent az Állami Számvevőszék tevékenysége során. A Minőségirányítási és Monitoring Osztály (MIMO) kollégái a héten megkezdték a Vezetőképző Akadémia keretein belül az ellenőrzésvezetők munkáját is támogató, az informatikai, technikai fejlődés kihívásainak megfelelő monitoring szoftver alkalmazásának oktatását.

Az ellenőrzések hatékonyságnövelésének következő lépéseként az ÁSZ célul tűzte ki a digitális ellenőrzési környezet megteremtését, mely megköveteli a monitoring tevékenység technikai fejlődését is. A MIMO ennek megfelelően az ellenőrzések monitoringját a jövőben szoftver használatával végzi.

 


Ehhez kapcsolódóan a MIMO kollégái a héten a Vezetőképző Akadémia keretein belül megkezdték az ellenőrzésvezetők munkáját is támogató monitoring szoftver alkalmazásának oktatását. A képzés keretében a résztvevők megismerkednek a szoftver moduljaival, gyakorlati képzés keretében sajátítják el a projektkezelő és feladatkezelő modul használatát. A szoftver tovább támogatja az ellenőrzés során végzett feladatok teljesítésének naprakész nyomon követését, valamint a feladatok folyamatvezérelt végrehajtását.

 

Czinder Enikő
Minőségirányítási és Monitoring Osztály