Szoftver alkalmazása az ellenőrzések nyomon követésénél

2018-07-28 08:36   |   Feltöltötte: Dr. Czinder Enikő
Utoljára frissítve: 2018-07-30 08:44

A Minőségirányítási és Monitoring Osztály (MIMO) az ellenőrzéseket július óta már szoftver használatával is nyomon követi. A digitalizáció kihívásainak való megfelelés, valamint a megújult informatikai környezet alkalmazása folyamatos prioritást jelent az Állami Számvevőszék tevékenysége során. Az ellenőrzésvezetők munkáját is támogató, az informatikai, technikai fejlődés kihívásainak megfelelő monitoring szoftver alkalmazása ennek egyik fontos eleme.

Az ellenőrzések hatékonyságnövelésének következő lépéseként az ÁSZ célul tűzte ki a digitális ellenőrzési környezet megteremtését, mely megköveteli a monitoring tevékenység technikai fejlődését is. A MIMO ennek megfelelően az ellenőrzések monitoringját már szoftver használatával is nyomon követi.


A MIMO kollégái az elmúlt hetekben a Vezetőképző Akadémia keretein belül az ellenőrzésvezetők munkáját is támogató, az informatikai, technikai fejlődés kihívásainak megfelelő monitoring szoftver alkalmazásának oktatását végezték. A képzés keretében a résztvevők megismerkednek a szoftver moduljaival, gyakorlati képzés keretében sajátították el a projektkezelő és feladatkezelő modul használatát.

 


Az oktatást követően az ellenőrzésvezetők az elmúlt hetekben megkezdték a szoftver használatát. A szoftvert, mely tovább támogatja az ellenőrzés során végzett feladatok teljesítésének naprakész nyomon követését, valamint a feladatok folyamatvezérelt végrehajtását, a MIMO is használja monitoring tevékenysége során.

 

Czinder Enikő
Minőségirányítási és Monitoring Osztály