Szociális területről készülnek a munkaanyagok

2019-01-10 08:15   |   Feltöltötte: Dr. Kovács Diána

A nem állami fenntartású szociális intézmények fenntartói részére közfeladataik ellátására évente jelentős összegű pénzügyi támogatás biztosított, amelynek ellenőrzése az Állami Számvevőszék feladata.

A nem állami humánszolgáltatók ellenőrzése keretében az Irmák Nkft. és a TÁMASZ Alapítvány Pécs ellenőrzésére való felkészülést követően folyik a munkaanyagok készítése.


Mindkét szociális intézményfenntartó esetében a közpénzfelhasználás szabályosságának vizsgálata van az ellenőrzés középpontjában.

 

Egyrészt arra a kérdésre keressük a választ, hogy a fenntartó kialakította-e a költségvetési támogatások átlátható, elszámoltatható igénybevételének és felhasználásának feltételeit, mivel ez az alapja a közpénz felhasználásának.

Ezt követően kerül az ellenőrzés fókuszába, hogy a központi költségvetésből biztosított támogatásokat szabályszerűen fordította-e a fenntartó az intézményei működtetésére.

Az ellenőrzés nagy hangsúlyt fektet az elszámoltathatóság biztosítására, ezért leellenőrizzük, hogy az Irmák Nkft. és a TÁMASZ Alapítvány Pécs beszámolt-e a gazdálkodásáról a nyilvánosság előtt.


Az ellenőrzés során a kijelölt kollégák munkaanyagban foglalják össze az ellenőrzési bizonyítékokon alapuló megállapításaikat.


Dr. Kovács Diána
ellenőrzésvezető