Színházak jelentéstervezete elkészült

2018-10-07 11:30:00   |   Feltöltötte: Kuszinger Andrea

Befejeződött Budapest Főváros Önkormányzata kizárólagos tulajdonában lévő, gazdasági társaságként működő két fővárosi színház utóellenőrzéséről szóló számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása és az ütemtervnek megfelelően megtárgyalás céljából beterjesztésre került az Elnöki Értekezletre.

 

Az Állami Számvevőszék törvényi előírás szerint a befogadott intézkedési tervben foglaltak megvalósítását utóellenőrzés keretében ellenőrizheti. Az utóellenőrzés keretében az Állami Számvevőszék figyelembe veszi az ellenőrzött szervezetek működési feltételeiben, valamint a jogszabályi előírásokban bekövetkezett változásokat.


Az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján elkészített, az átadott számvevői munkaanyagokban foglaltak alapján elkészült a számvevőszéki jelentéstervezet a Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. és a Kolibri Gyermek-és Ifjúsági Színház Közhasznú Nonprofit Kft. közfeladat-ellátásának utóellenőrzéséről.


Az ellenőrzés célja volt, hogy a számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal összhangban készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat az ellenőrzött szervezetek végrehajtották-e.

 

Színházak jelentéstervezete elkészült


Az Állami Számvevőszék a kiadott számvevőszéki jelentésekben Budapest Főváros Önkormányzata Főjegyzője, valamint a Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. és a Kolibri Gyermek-és Ifjúsági Színház Közhasznú Nonprofit Kft Igazgatója részére fogalmazott meg javaslatokat.


A számvevőszéki jelentéstervezet a szakmai megfelelőségének biztosítása érdekében többszintű minőségbiztosítási fázison megy át. Az Elnöki Értekezletre beterjesztést követően az ÁSZ támogató osztályai véleményezik a célra tartottságot, az ellenőrzési programnak való megfelelőséget, valamint a megállapítások jogszabályi alátámasztottságát.

 

Kuszinger Andrea
ellenőrzésvezető