Számvevői munkaanyagok Kozármisleny ellenőrzése során

2018-10-04 16:30:00   |   Feltöltötte: Dr. Domokos Magdolna

Az Állami Számvevőszék elfogadott ütemtervének megfelelően elkészültek a számvevői munkaanyagok Kozármisleny Város Önkormányzatának ellenőrzése során.

A számvevők az ellenőrzési programnak megfelelően az ellenőrzött szervezet által megküldött dokumentumokban és tanúsítványokban foglaltakat feldolgozták, az ellenőrzési bizonyítékokat áttekintették, majd a feltártak alapján levonták a következtetéseiket. A „négy szem elvű” felülvizsgálatot követően számvevői munkaanyagokban összegezték a tapasztalataikat.


A „négy szem elvű felülvizsgálat” az Állami Számvevőszék minőségbiztosítási rendszerének részeként, valamint a szakmai kontroll fontos elemeként a számvevői munkaanyagok elkészítése során is alkalmazásra került. Ezt követően a számvevők a felülvizsgált munkaanyagaikat átadták az ellenőrzésvezető részére.

 

 

Az Alaptörvény az önkormányzatoktól is elvárja a kiegyensúlyozott, átlátható és fenntartható költségvetési gazdálkodás elvének érvényesítését, valamint a nemzeti vagyonnal való rendeltetésszerű és felelős módon való gazdálkodást. Mindez nem valósítható meg a belső kontrollrendszer, valamint az integritási kontrollok kiépítése és működtetése nélkül.

 

Az Állami Számvevőszék 2018. második félévi ellenőrzési terve és a jóváhagyott ellenőrzési program alapján 2018 augusztusában indult el Kozármisleny Város Önkormányzata belső kontrollrendszerének és integritási kontrolljai kiépítettségének ellenőrzése.


Dr. Domokos Magdolna

ellenőrzésvezető