Számvevői munkaanyagok készültek két alapítványnál

2018-07-09 15:00:00   |   Feltöltötte: Lukács Dávid

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervének, valamint a jóváhagyott ütemtervnek megfelelően a számvevők elkészítették a megállapításaikat tartalmazó számvevői munkaanyagaikat.

Az Állami Számvevőszék 2018. első félévi ellenőrzési terve és a jóváhagyott ellenőrzési program alapján elindult az Autizmus Alapítvány és a Károlyi József Alapítvány ellenőrzése.

 

Az ellenőrzésbe kijelölt számvevők feladata, hogy az ellenőrzés során a rendelkezésre bocsátott dokumentumok értékelésével és minősítésével megalapozzák a szakmailag hiteles jelentéstervezetet, hogy az valós képet mutasson az Autizmus Alapítvány és Károlyi József Alapítvány gazdálkodásának szabályszerűségéről, arról, hogy a kapott támogatásokat szabályszerűen használták-e fel, valamint az alapítványi célra juttatott vagyon, vagyoni hozzájárulás felhasználásának szabályszerűségéről.
Az ellenőrzés tárgyát képezte, hogy az alapítvány a működést szolgáló nyilvántartási, monitoring és ellenőrzési rendszereket miként működtette, a beszámolási kötelezettségét teljesítette-e?


A számvevők az ellenőrzési bizonyítékok beérkezését követően elkészítették számvevői munkaanyagaikat, melyek a minőségbiztosítás érdekében „négy szem” elvű felülvizsgálaton és ez alapján elvégzett javításokon esnek át. A számvevők a véglegezett számvevői munkaanyagukat átadás-átvételi eljárás keretében a héten átadják az ellenőrzésvezetőnek.

 

Klinger Zoltán
ellenőrzésvezető