Számvevői munkaanyagok készülnek két társaság ellenőrzésében

2019-01-08 16:50   |   Feltöltötte: Ráczkevi Katalin

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervének megfelelően készülnek a számvevői munkaanyagok az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt., valamint MVM GTER Gázturbinás Erőmű Zrt. gazdasági társaságok ellenőrzésében.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) éves ellenőrzési ütemtervének megfelelően ellenőrzést folytat "Az állami tulajdonú (résztulajdonú) gazdasági társaságok ellenőrzése" című ellenőrzési program keretében az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt.-nél, valamint MVM GTER Gázturbinás Erőmű Zrt.-nél (gazdasági társaságok).

 

Az ellenőrzés célja annak értékelése, hogy a gazdasági társaságok szabályozottsága, gazdálkodása és vagyongazdálkodási tevékenysége megfelelt-e a jogszabályi és a tulajdonosi előírásoknak; biztosítva volt-e a közfeladatok átláthatósága, és elszámoltathatósága érdekében a közszolgáltatás díjának megalapozottsága szabályszerű önköltségszámítással. A vagyonváltozást eredményező döntések esetében a gazdasági társaság szabályszerűen járt-e el. 
Az ellenőrzött szervezetek által az ÁSZ részére megküldött dokumentumok és tanúsítványok feldolgozásával a számvevők a megállapításaikat számvevői munkaanyagban rögzítik. A számvevői munkaanyagok a minőségbiztosítási elveknek megfelelően "négyszem elvű" felülvizsgálatra kerülnek.
Ráczkevi Katalin

ellenőrzésvezető