Számvevői munkaanyagok a Suli Harmónia Alapítvány ellenőrzéséről

2018-10-11 13:39   |   Feltöltötte: Dr. Márton Kristóf
Utoljára frissítve: 2018-10-11 14:11

A nem állami humánszolgáltatók ellenőrzése keretében folyik a Suli Harmónia-2007 Alapítvány ellenőrzése, amiről számvevői munkaanyagokba foglalják az ellenőrzés során tapasztaltakat a számvevők.

Az Állami Számvevőszék Suli Harmónia-2007 Gyermekeket Segítő Alapítványnál zajló ellenőrzésének hátteréről írt korábbi cikkünket itt olvashatják.

 

Az ellenőrzésbe kijelölt számvevők feladata, hogy az ellenőrzés során a rendelkezésre bocsátott dokumentumok értékelésével és minősítésével megalapozzák a szakmailag hiteles jelentéstervezetet. Célunk, hogy a jelentés valós képet mutasson az Suli Harmónia 2007 Alapítvány központi költségvetésből kapott támogatásainak felhasználásáról, a támogatások igénylésének, évközi módosításának és év végi elszámolásának megfelelőségéről.


A számvevők az ellenőrzési bizonyítékok beérkezését követően elkészítették számvevői munkaanyagaikat, melyek a minőségbiztosítás érdekében „négy szem” elvű felülvizsgálaton és ez alapján elvégzett javításokon esnek át. A számvevők a véglegezett számvevői munkaanyagukat átadás-átvételi eljárás keretében átadják az ellenőrzésvezetőnek.

 

A felülvizsgált következtetések az ellenőrzésvezető részére átadásra kerülnek, melyek alapján az ellenőrzésvezető számvevőszéki jelentéstervezetet állít össze, amelynek elkészítése egységes követelmény- és szempontrendszer alapján történik.

 

Dr. Kovács Diána
ellenőrzésvezető