Számvevői munkaanyagok a nem állami humánszolgáltatónál

2018-06-29 11:00:00   |   Feltöltötte: Lovász Julianna

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervének, valamint a jóváhagyott ütemtervnek megfelelően a számvevők elkészítették a megállapításaikat tartalmazó számvevői munkaanyagaikat.

Az Állami Számvevőszék 2018. első félévi ellenőrzési terve és a jóváhagyott ellenőrzési program alapján 2018 májusában elindult a nem állami humánszolgáltatók ellenőrzése keretében a Hostis Idegenforgalmi és Nemzetközi Gazdasági Szakképzési Közalapítvány ellenőrzése.


Az ellenőrzésbe kijelölt számvevők feladata, hogy az ellenőrzés során a rendelkezésre bocsátott dokumentumok értékelésével és minősítésével megalapozzák a szakmailag hiteles jelentéstervezetet, hogy az valós képet mutasson a Hostis Idegenforgalmi és Nemzetközi Gazdasági Szakképzési Közalapítvány központi költségvetésből kapott támogatásainak felhasználásáról, a támogatások igénylésének, évközi módosításának és év végi elszámolásának megfelelőségéről.


A számvevők az ellenőrzési bizonyítékok beérkezését követően elkészítették számvevői munkaanyagaikat, melyek a minőségbiztosítás érdekében „négy szem” elvű felülvizsgálaton és ez alapján elvégzett javításokon esnek át. A számvevők a véglegezett számvevői munkaanyagukat átadás-átvételi eljárás keretében a héten átadják az ellenőrzésvezetőnek.

 

Dr. Kovács Diána
ellenőrzésvezető