Számvevői munkaanyagok a jelentős beruházásokról

2018-01-12 11:00:00   |   Feltöltötte: Lovász Julianna

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési tervének, valamint a jóváhagyott ütemtervnek megfelelően a számvevők elkészítették a megállapításaikat tartalmazó számvevői munkaanyagokat.

Az Állami Számvevőszék 2017. első félévi ellenőrzési terve és a jóváhagyott ellenőrzési program alapján a Magyar Állami Operaház és a Nemzeti Sportközpontok ellenőrzése kiterjesztésre került a jelentős beruházások ellenőrzésével.

 

Az Állami Számvevőszék célja a beruházás eredményes megvalósulásának elősegítése érdekében, a folyamatban lévő beruházás vonatkozásában, a döntés-előkészítésétől a kivitelezés megkezdéséig felmerülő kockázatok beazonosításának és az integritási szempontok érvényesülésének értékelése.

 

A számvevők az ellenőrzési bizonyítékok beérkezését követően elkészítették számvevői munkaanyagaikat, melyek a minőségbiztosítás érdekében „négy szem” elvű felülvizsgálaton és ez alapján elvégzett javításokon esnek át. A számvevők a véglegezett számvevői munkaanyagokat átadás-átvételi eljárás keretében a héten átadják az ellenőrzésvezetőnek.

 

Dr. Kovács Diána
ellenőrzésvezető