Szakmár és Nagyvenyim jelentéstervezete elkészült

2018-10-04 11:00:00   |   Feltöltötte: Dr. Szabó Béla

Az „Önkormányzatok ellenőrzése – Integritás és belső kontroll modul” alapján az ellenőrzésvezető a számvevői munkaanyagok következtetéseinek szintetizálását követően elkészítette Szakmár Község Önkormányzata és Nagyvenyim Nagyközség Önkormányzata számvevőszéki jelentéstervezeteit.

 

Szakmár Község Önkormányzata és Nagyvenyim Nagyközség Önkormányzata által rendelkezésre bocsátott adatok, dokumentumok alapján a számvevők a munkaanyagaikban megfogalmazták a következtetéseiket. Az ellenőrzésvezető a számvevőktől dokumentáltan átvette a számvevői munkaanyagokat, és ezek alapul vételével összeállította a számvevőszéki jelentéstervezeteket.

 

Szakmár és Nagyvenyim jelentéstervezete elkészült

 

Az Állami Számvevőszék szervezetfejlesztési stratégiájában is megfogalmazott minőségközpontú működés elve szerint, valamint a belső szabályrendszernek megfelelően a számvevőszéki jelentéstervezetek – az Elnöki Értekezletet megelőzően – többszintű minőségbiztosítási kontrollon mennek keresztül.

 

A számvevőszéki jelentéstervezeteket mind az ellenőrzés felügyeleti vezetője, mind a támogató osztályok véleményezik. A vélemények elsődlegesen az ellenőrzés célra tartottságára, az ellenőrzési programnak való megfelelőségére, valamint a jogi és egyéb szempontokra fókuszálnak.

 

Kiss István György
ellenőrzésvezető