Sárszentmihály ellenőrzésének számvevői munkaanyagai elkészültek

2018-09-06 12:47   |   Feltöltötte: Dr. Szabó Béla

Sárszentmihály Községi Önkormányzatnál a számvevők a számvevői munkaanyagokat elkészítették és ezt követően ezeket átadták az ellenőrzésvezető részére.

 

Az Állami Számvevőszék 2018. második félévi ellenőrzési terve és a jóváhagyott ellenőrzési program alapján 2018 júliusában indult el Sárszentmihály Községi Önkormányzat integritás és belső rendszerére vonatkozó ellenőrzés.

 

A számvevők az ellenőrzési bizonyítékokat áttekintették, majd megkezdték az ellenőrzés során tapasztalt hibák, hiányosságok feltárását. A számvevők a feltárt hibákból, hiányosságokból levonták a következtetéseiket, majd a „négy szem elvű” felülvizsgálatot követően számvevői munkaanyagokban összegezték a tapasztalataikat. A számvevők követeztetései tényszerűek dokumentumokkal, jogszabályokkal alátámasztottak. A „négy szem elvű felülvizsgálat” az Állami Számvevőszék minőségbiztosítási rendszerének részeként, valamint a szakmai kontroll fontos elemeként a számvevői munkaanyagok elkészítése során is alkalmazásra került.

 

Sárszentmihály ellenőrzésének számvevői munkaanyagai elkészültek

 

Az áttekinthetően és strukturáltan felépített számvevői munkaanyagokat a számvevők átadták az ellenőrzésvezető részére, amely alapján az ellenőrzésvezető megkezdte a szintetizált, közérthető számvevőszéki jelentéstervezet összeállítását.

 

Laczi Hedvig Anna
ellenőrzésvezető