Rétsági cég jelentéstervezete észrevételezésen

2018-06-05 08:27:00   |   Feltöltötte: Varsányiné Dudás Eleonóra

Az Állami Számvevőszék megküldte észrevételezésre a Rétsági kistérségi Egészségfejlesztő Központ Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. ellenőrzéséről készült számvevőszéki jelentéstervezetet az ellenőrzött társaság vezetőjének és a tulajdonos önkormányzat polgármesterének, akik az átvételt követő 15 napon belül észrevételt tehetnek az ellenőrzés megállapításaira.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrizte a Rétsági kistérségi Egészségfejlesztő Központ Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft.-t az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok gazdálkodásának ellenőrzése keretében, a 2013-2016. közötti időszakra vonatkozóan. Az ellenőrzés többek között az önkormányzati tulajdonosi joggyakorlás és a gazdasági társaságok vagyongazdálkodásának szabályszerűségére, a társaságok bevételeinek és ráfordításainak elszámolására, az önköltségszámítás és árképzés szabályszerűségére terjedt ki.


A Rétsági kistérségi Egészségfejlesztő Központ Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft.-t Rétság Város Önkormányzata alapította 2008-ban, 100%-os tulajdoni hányaddal, majd tizenhét Nógrád megyei települési önkormányzat tulajdonosi körbe vonásával a Társaság nonprofit társasággá alakult. A Társaság legnagyobb tulajdonosa Rétság Város Önkormányzata 96,6%-os tulajdoni aránnyal, a többi önkormányzat 0,2-0,2% tulajdonrésszel bírt. A Társaság főtevékenysége a kistérségben általános járóbeteg-ellátás keretében a háziorvosi általános orvosi ellátás, vizsgálat, konzultáció és gyógykezelés volt.


Az ellenőrzöttek az ÁSZ törvény előírásai alapján a jelentéstervezet átvételétől számított 15 napig élhetnek észrevételezési jogukkal. Az ÁSZ a jelentéstervezetre tett észrevételeket értékeli és a végleges számvevőszéki jelentés összeállításánál hasznosítja azokat.

Dr. Nagy Imre
felügyeleti vezető