Pénzügyi Tudatosság a Facebookon

2018-05-09 07:00:00   |   Feltöltötte: Kiss Beatrix

2018. május 3-án létrehozásra került a Pénzügyi Tudatosság Projekthez kapcsolódó oldal a közösségi média felületén, amelynek célja a pénzügyekhez kapcsolódó témák megismertetése a magyar családokkal. A Pénzügyi Tudatosság kialakítási munkálatai jelenleg is zajlanak a minél hatékonyabban megjelenés érdekében.

Az Állami Számvevőszék 2011 óta aktív szerepet vállal a magyar lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztésében, amely tevékenységét 2014-ben az Országgyűlés határozatában ismerte el. Az ÁSZ célja, hogy fejlessze a lakosság pénzügyi, közpénzügyi ismereteit, valamint a pénzügyekkel kapcsolatos magatartásformákat. Ennek érdekében 2016-ban indította el Pénzügyi Kultúra projektjét, amelynek egyrészt célja a (köz)pénzügyi tudatosság növelése magyar családok körében, másrészt felmérések, illetve a pénzügyi kultúra-fejlesztést és pénzügyi ismeretterjesztés támogató programok, képzések megvalósítása.


Hisszük, hogy mindannyiunk közös érdeke, hogy a magyar lakosság pénzügyi-közpénzügyi ismeretei bővüljenek, illetve, hogy a lakosság az ismeretek gyakorlati alkalmazásának képességén keresztül tudatos és felelős magatartást alakítson ki saját pénzügyeihez, a közteherviseléshez és a közpénzekhez, közvagyonhoz való viszonya terén.


A projekt elsődleges célcsoportja azon (fiatal) felnőttek, akik már kikerültek az iskolapadból, dolgoznak, adóznak, vállalkoznak, biztosítást kötnek, hitelt vesznek fel, vagyis mindazok, akik nyitottak a pénzügyi tervezéssel, öngondoskodással, közteherviseléssel kapcsolatos üzeneteinkre.


A Pénzügyi Tudatosság Projekt elemeinek, híreinek, valamint a magyar lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséhez kapcsolódó videók, információk és felhívások az ÁSZ Hírportál Pénzügyi Tudatosság menüpont alatt, valamint a Pénzügyi Szemle Online Facebook oldalán jelentek meg eddig. A felgyorsult információcserének, valamint a megváltozott fogyasztói szokásoknak köszönhetően a projekt nyitott a közösségi média irányába és létrehozta a Facebookon a Pénzügyi Tudatosság oldalt.


Ezen az oldalon napi rendszerességgel jelennek majd meg a pénzügyekhez kapcsolódó hírek, érdekességek, idézetek, kisfilmek, gondolatok. A cikkek szerzői a projekt munkatársai, valamint az ÁSZ Pénzügyi Kultúra Nagykövetei. Az oldal kialakítás és töltése jelenleg folyamatban van, de reméljük, hogy a jövőben mindenki megtalálja majd a számára hasznos információt és támogatja munkánkat egy megosztással vagy like-kal :-)

 

Kiss Beatrix

Pénzügyi Tudatosság Projekt