Nyírkarász integritás- és belső kontrollrendszere fókuszban

2018-05-16 10:00   |   Feltöltötte: Lukács Dávid

Megkezdték a számvevők az ellenőrzési bizonyítékok értékelését, a számvevői munkaanyagok készítését Nyírkarász Község Önkormányzata integritás- és belső kontrollrendszerének ellenőrzésénél.

Az ellenőrzött önkormányzat által rendelkezésre bocsátott dokumentumok kiértékelésével folytatódik a 18. héten megkezdett Nyírkarász Község Önkormányzata integritás- és belső kontrollrendszerének ellenőrzése. Az ellenőrzést végző számvevők ezen a héten megkezdték a számvevői munkaanyagok készítését, a tények, értékelések adatszerű megalapozását.

 

Az ellenőrzés célja annak megítélése, hogy szabályszerűen történt-e az Önkormányzat belső kontrollrendszerének kialakítása/működtetése, ez biztosította-e a közpénzfelhasználás szabályosságát, továbbá értékelésre kerül az önkormányzatok korrupciós kockázatainak kezelését szolgáló integritás kontrollok kiépítettsége és az integritás szemlélet érvényesülése.

 

A számvevők az ellenőrzés eredményeként tett megállapításaikat számvevői munkaanyagokban foglalják össze az ellenőrzés végére.

 

ellenőrzésvezető