Nyírkarász belső kontrollrendszerét ellenőrzi az ÁSZ

2018-05-04 13:45:00   |   Feltöltötte: Lukács Dávid

A jóváhagyott ellenőrzési program alapján megkezdődött Nyírkarász Község Önkormányzat belső kontrollrendszerének ellenőrzésére való felkészülés.

Az Állami Számvevőszék Elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján a számvevők megkezdték Nyírkarász Község Önkormányzat belső kontrollrendszerének ellenőrzésére való felkészülést, melynek során megismerik az ellenőrzési programot, a sajátos jogszabályi környezetet, az ellenőrzött önkormányzat alapdokumentumait. Az ellenőrzés lefolytatására való alkalmasságukról a számvevők vizsgával adnak számot.

 

Az Állami Számvevőszék célja jelen ellenőrzés keretében annak megítélése, hogy 2016. január 1. és 2016. december 31. között szabályszerűen történt-e az Önkormányzat belső kontrollrendszerének kialakítása/működtetése, ez biztosította-e a közpénzfelhasználás szabályosságát.

 

Értékelésre kerül az integritás kontrollok kiépítettsége és az integritás szemlélet érvényesülése. Az ellenőrzés visszajelzést ad az ellenőrzött számára a belső kontrollrendszerrel kapcsolatos esetleges hiányosságokról, javaslatokkal hozzájárul azok kijavításához.

 

ellenőrzésvezető