Nyilvános könyvtári ellátás jelentéstervezete készül

2018-10-27 09:59:00   |   Feltöltötte: Kuszinger Andrea

Megkezdődött a számvevői munkaanyagok alapul vételével a Győr-Moson-Sopron megyében található Beledi Általános Művelődési Központ számvevőszéki jelentéstervezetének összeállítása, amely az Elnöki Értekezleten kerül megtárgyalásra.

 

Az Állami Számvevőszék 2018. második félévi ellenőrzési terve és a jóváhagyott ellenőrzési program alapján a számvevők a Beledi Általános Művelődési Központra vonatkozó ellenőrzés bizonyítékait áttekintették.

 

Az ellenőrzési bizonyítékok értékelését követően a számvevők elkészítették a számvevői munkaanyagaikat, amelyeket átadtak az ellenőrzésvezető részére. Számvevői munkaanyagok értékelték a könyvtár intézmény fenntartója feladatai ellátásának szabályszerűségét, a belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének szabályszerűségét, a pénzügyi-és vagyongazdálkodás szabályszerűségét. A számvevői munkaanyagok megállapításai tényszerűek és megalapozottak.

 

 

Nyilvános könyvtári ellátás jelentéstervezete készül

 

Az ellenőrzésvezető a számvevői munkaanyagokban megfogalmazott következtetések alapján megkezdte a számvevőszéki jelentéstervezetben a szintetizált megállapítások rögzítését, a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítását.

 

Az Állami Számvevőszék szervezetfejlesztési stratégiájában is megfogalmazott minőségközpontú működés elve szerint a jelentéstervezetek – a belső szabályrendszernek megfelelően – a minőségirányításért felelős szervezeti egység részére kerülnek megküldésre.

 

A számvevőszéki jelentéstervezetek az észrevételekkel, véleményekkel és javaslatokkal együtt az Elnöki Értekezleten kerülnek megtárgyalásra.

 

Kuszinger Andrea
ellenőrzésvezető