Nyári munka a pénzügyi tudatosság szempontjából

2018-07-10 10:00:00   |   Feltöltötte: Kiss Beatrix

A diákoknak kínált álláslehetőségek száma megszaporodik nyáron. A fiatalok számára ez egy olyan pénzkereseti lehetőség, amely megteremti nyári programjaik, tervezett nagyobb kiadásaik fedezetét. A munkaadók számítanak a fiatalokra, de vajon csak a munkaadóknak és csak nyáron kedvez ez a lehetőség?

Elérkezett a várva várt vakáció, a középiskolások és főiskolai, egyetemi hallgatók sokasága vállal ilyenkor munkát. Ezekben a hónapokban megugrik a magyar cégek által kínált nyári diákmunka lehetőségeinek száma. A vállalkozások sok esetben a munkaerőhiányt is a diákok által igyekeznek pótolni, de a nyári állás dömpingen túl év közben is számítanak munkájukra. A fiatalok bőven tudnak válogatni a gazdag állás kínálat közül. A betölthető munkakörök sokfélék, ennek megfelelően a fizetések is nagy különbségeket mutatnak. A munka fokozataitól függően a könnyű fizikai munkáért átlagosan 1 000 Ft-os órabérrel lehet számolni. Egy irodai munkát vállaló, nyelvtudását is hasznosító diák órabére viszont már eléri az 1 000-1 500 Ft-ot. A szakmai tudást igénylő munkákért ennél is többet, akár több ezer Ft-os órabért is kaphatnak a diákok.

 

 

A nyári diákmunkát nemcsak a magyar vállalkozások preferálják. A Pénzügyminisztérium idén is meghirdette nyári diákmunka-programját. A 3 milliárd forintos programból 16 és 25 év közötti fiatalok vállalhatnak munkát a területi, települési önkormányzatoknál és az önkormányzati fenntartású intézményeknél. De a program támogatja továbbá a mezőgazdasági és vendéglátó vállalkozásoknál a diákok maximum napi 8 órás foglalkoztatását is. A támogatás június 18-tól augusztus 31-ig adható, maximum napi 6 órás munka esetében. A program keretében a szakképzett diákmunkát végzők 135 375 Ft, a szakképzettség nélküli diákmunkát végzők 103 500 Ft bérezésben részesülnek havonta.

 

A diákok szüleiknek is tudnak segíteni azzal, ha nyáron a pihenés helyett a munkát választják. Így a munka iránti motivációjukon, szakmaiságukon túl a „zsebpénz” összegyűjtése is ösztönző erővel hat rájuk. A megkeresett pénzből meg tudják valósítani kitűzött céljaikat, akár félre is tudnak tenni (nyelvvizsgára, jogosítványra, stb.), de a szórakozáshoz, fesztiválokhoz, utazásokhoz is biztos anyagi fedezetet nyújt. A nyári (vagy év közbeni) munkavállalással sok esetben a tanulmányaikhoz szükséges anyagi fedezetet is saját maguk tudják biztosítani.

 

 

A diákok munkavállalását megelőzően érdemes tájékozódni a szabályokról is. Munkát vállalni munkaszerződéssel, adóhatósághoz történt bejelentéssel lehet. Ez utóbbi az egyszerűsített foglalkoztatás (alkalmi munkavállalás), ahol a munkavégzés nem rendszeres jelleggel történik. Ilyen esetben nincs munkaszerződés, hanem az adóhatósághoz történő bejelentéssel jön létre az alkalmi munka, ezért az adóhatósági bejelentésnek még a munka megkezdése előtt meg kell történnie. A diákok előszeretettel keresik fel a diákszövetkezeteket is, ahol a diákszövetkezeteken keresztül vállalnak munkát. A diákoknak tagi jogviszonyt kell létesíteniük a diákszövetkezettel annak érdekében, hogy a szövetkezet a diákoknak munkalehetőséget közvetítsen.

 

Összességében elmondható, hogy a diákmunka mind a munkaadó, mind pedig a diákok oldaláról egy sikeres vállalás lehet nemcsak nyáron, hanem egész évben. A diákokat a pénzügyi tudatosságra, a felelős pénzügyi gondolkodásra neveli, de a családoknak is anyagi könnyebbséget adhat a diákok munkavállalása.

 

Kovács-Fridrik Lilla

Pénzügyi Kultúra Nagykövet