Nemzeti park igazgatóság jelentéstervezete készül

2019-01-07 16:04   |   Feltöltötte: Asztalosné Zupcsán Erika Mária
Utoljára frissítve: 2019-01-07 16:13

Megkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása a számvevői munkaanyagok alapján a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság ellenőrzésében.

Az Állami Számvevőszék ellenőrzési terve és jóváhagyott ellenőrzési programja alapján a központi költségvetési szervek ellenőrzése keretében a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság pénzügyi és vagyongazdálkodására, integritás és belsőkontroll rendszerére és az irányítószervi feladatellátásra tesz megállapításokat. Az ellenőrzés célja mindig a közpénzek hatékony, értékelvű, rendeltetésszerű felhasználásának értékelése.


Az Állami Számvevőszékről szóló törvény szerint az ellenőrzések eredményeinek, a megállapításoknak alátámasztottnak, a következtetéseknek okszerűnek és megalapozottnak kell lenniük. A következtetések levonásához a dokumentumokat az ellenőrzött bocsátja rendelkezésre. Ez alapozza meg, hogy szakmailag hiteles, valós képet lehessen kialakítani az ellenőrzött szervezet működésének jogszabályi előírásoknak és belső szabályzatoknak való megfelelőségéről.


Az ellenőrzésbe kijelölt számvevők elkészítették számvevői munkaanyagaikat. A szabályok és a gyakorlat összevetését segítette a mintatételek ellenőrzése, amelyek alapján a számvevők feltárták a hiányosságokat, hibákat, vagy megállapították a szabályszerűséget. A számvevői munkaanyagok „négy szem" elvű felülvizsgálata, amely a minőségbiztosítás egyik eszköze, ami lehetőséget ad a hibák kiküszöbölésére - megtörtént.


A számvevői munkaanyagok alapján az arra kijelölt ellenőrzésvezető készíti el a számvevőszéki jelentéstervezetet.

 

Asztalosné Zupcsán Erika
ellenőrzésvezető