Nem érkezett észrevétel a Bolgár Kétnyelvű Nemzetiségi Óvodától

2019-01-03 08:45   |   Feltöltötte: Igar Tamás

Az Állami Számvevőszék megküldte a Bolgár Kétnyelvű Nemzetiségi Óvoda ellenőrzésének jelentéstervezetét az ellenőrzéssel érintett szervezetek vezetői részére, akik a jelentéstervezet megállapításaira észrevételt nem tettek.

Az Állami Számvevőszék a nemzetiségi önkormányzati intézmények költségvetési gazdálkodásának, belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének ellenőrzésével biztosítja a közpénzfelhasználás minél szélesebb körű ellenőrzését, ennek során azonos szempontok szerint értékeli az egyes országos nemzetiségi önkormányzatok fenntartásában levő intézmények gazdálkodási tevékenységét. Az ellenőrzött Bolgár Kétnyelvű Nemzetiségi Óvoda a Bolgár Országos Önkormányzat által alapított intézmény, amely annak fenntartásában végzi tevékenységét.


Az Állami Számvevőszékről szóló törvényben foglaltak alapján az ÁSZ észrevételezés céljából megküldte az ellenőrzési megállapításait rögzítő jelentéstervezetet az ellenőrzött intézmény igazgatójának, a Bolgár Országos Önkormányzat elnökének és a Bolgár Országos Önkormányzat Hivatala vezetőjének. A címzett vezetők – akiknek 15 nap állt rendelkezésére, hogy az ÁSZ ellenőrzési megállapításaira írásban észrevételt tegyenek – nem éltek a törvény által biztosított észrevételezési jogukkal.


Az ÁSZ megkezdi a számvevőszéki jelentés kiadmányozásának és nyilvánosságra hozatalának előkészítését.

 

 

Kakas Sándor
felügyeleti vezető