Nem állami humánszolgáltatók ellenőrzése

2018-05-10 13:00:00   |   Feltöltötte: Lovász Julianna

A Kodolányi János Főiskola és a Hostis Idegenforgalmi és Nemzetközi Gazdasági Szakképzési Közalapítvány ellenőrzésére való felkészülés során megtartott indító értekezlettel zárult és megkezdődött az ellenőrzési bizonyítékok feldolgozása, értékelése, a számvevői munkaanyag készítésének időszaka.

Az Állami Számvevőszék 2018. első félévi ellenőrzési terve és a jóváhagyott ellenőrzési program alapján megkezdődött a nem állami humánszolgáltatók ellenőrzése keretében a Kodolányi János Főiskola és a Hostis Idegenforgalmi és Nemzetközi Gazdasági Szakképzési Közalapítvány ellenőrzésére való felkészülés.


Az ellenőrzésbe kijelölt számvevők feladata, hogy az ellenőrzés során a rendelkezésre bocsátott dokumentumok értékelésével és minősítésével megalapozzák a szakmailag hiteles jelentéstervezetet, hogy az valós képet mutasson a Kodolányi János Főiskola és a Hostis Idegenforgalmi és Nemzetközi Gazdasági Szakképzési Közalapítvány központi költségvetésből kapott támogatásainak felhasználásáról, a támogatások igénylésének, évközi módosításának és év végi elszámolásának megfelelőségéről.


Ezt a célt szem előtt tartva a kollégák a felkészülés időszaka alatt megismerkedtek az ellenőrzés végrehajtásához szükséges speciális jogszabályi környezettel és az ellenőrzési program ismeretéről tettek tanúbizonyságot. A felkészülést munkaértekezlet támogatta, amelynek során a számvevők és az ellenőrzésvezető az ellenőrzési program végrehajtásakor felmerülő szakmai kérdéseket vitatták meg.


Dr. Kovács Diána
ellenőrzésvezető