Nem állami humánszolgáltató jelentéstervezete észrevételezésen

2018-07-11 10:09:00   |   Feltöltötte: Beck Éva

Az Állami Számvevőszék megküldte észrevételezésre az ESZI Intézményfenntartó és Működtető Alapítvány ellenőrzéséről készült számvevőszéki jelentéstervezetet az ellenőrzött szervezet kuratóriuma elnökének, aki 15 napon belül észrevételt tehet az ellenőrzés megállapításaira.

 

A köznevelési feladatokat ellátó nem állami intézményfenntartók részére közfeladataik ellátására évente jelentős összegű pénzügyi támogatást biztosítottak a mindenkori költségvetési törvények a bennük megfogalmazott feltételek mellett. A társadalom fokozott érdeklődéssel figyeli a köznevelési feladatokra fordított források felhasználását.


A paksi székhelyű ESZI Intézményfenntartó és Működtető Alapítványt a Paksi Atomerőmű Zrt. hozta létre közhasznú tevékenység ellátására 2001-ben, az 1986-ban megnyitott „Paksi Atomerőmű” Műszaki Szakközépiskola és Kollégium működtetése céljából. A köznevelési intézmény ezt követően Energetikai Szakközépiskola és Kollégium néven működött. A 2014-2016. években a fenntartó egy feladatellátási helyen látott el köznevelési feladatokat, középiskolai oktatást és kollégiumi ellátást nyújtott.


Az ellenőrzött az ÁSZ törvény előírásai alapján a jelentéstervezet átvételétől számított 15 napig élhet észrevételezési jogával. Az ÁSZ a jelentéstervezetre tett észrevételeket értékeli és a végleges számvevőszéki jelentés összeállításánál hasznosítja azokat.


Dr. Nagy Imre
felügyeleti vezető