Nem állami humánszolgáltató jelentéstervezete észrevételezésen

2018-07-11 10:09   |   Feltöltötte: Beck Éva
Utoljára frissítve: 2018-07-11 10:09

Az Állami Számvevőszék megküldte észrevételezésre az ESZI Intézményfenntartó és Működtető Alapítvány ellenőrzéséről készült számvevőszéki jelentéstervezetet az ellenőrzött szervezet kuratóriuma elnökének, aki 15 napon belül észrevételt tehet az ellenőrzés megállapításaira.

 

A köznevelési feladatokat ellátó nem állami intézményfenntartók részére közfeladataik ellátására évente jelentős összegű pénzügyi támogatást biztosítottak a mindenkori költségvetési törvények a bennük megfogalmazott feltételek mellett. A társadalom fokozott érdeklődéssel figyeli a köznevelési feladatokra fordított források felhasználását.


A paksi székhelyű ESZI Intézményfenntartó és Működtető Alapítványt a Paksi Atomerőmű Zrt. hozta létre közhasznú tevékenység ellátására 2001-ben, az 1986-ban megnyitott „Paksi Atomerőmű” Műszaki Szakközépiskola és Kollégium működtetése céljából. A köznevelési intézmény ezt követően Energetikai Szakközépiskola és Kollégium néven működött. A 2014-2016. években a fenntartó egy feladatellátási helyen látott el köznevelési feladatokat, középiskolai oktatást és kollégiumi ellátást nyújtott.


Az ellenőrzött az ÁSZ törvény előírásai alapján a jelentéstervezet átvételétől számított 15 napig élhet észrevételezési jogával. Az ÁSZ a jelentéstervezetre tett észrevételeket értékeli és a végleges számvevőszéki jelentés összeállításánál hasznosítja azokat.


Dr. Nagy Imre
felügyeleti vezető