Négy önkormányzat jelentéstervezete készül

2018-10-12 16:22:00   |   Feltöltötte: Dr. Tóth Viktória

Számvevői munkaanyagok alapján megkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása négy önkormányzat integritás és belső kontroll modul ellenőrzésében.

Az Önkormányzatok ellenőrzése - integritás és belső kontroll modul keretében megkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítása Nagymágocs Nagyközségi Önkormányzat, Ecser Nagyközség Önkormányzata, Pusztahencse Községi Önkormányzat és Szászvár Nagyközség Önkormányzata ellenőrzéséről. A számvevők számvevői munkaanyagokban rögzítették az ellenőrzés eredményeként tett megállapításaikat, amelyek a jelentéstervezet összeállításának alapját képezik. A számvevői munkaanyagok készítése során többszintű minőségbiztosítás épült az ellenőrzési folyamatba.


Az ellenőrzések célja annak megállapítása volt, hogy az ellenőrzött önkormányzatok belső kontrollrendszere 2017. évben biztosította-e a közpénzekkel és a nemzeti vagyonnal történő elszámoltatható, átlátható, szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodás feltételeit, továbbá annak értékelése, hogy kiépítették és erősítették-e a korrupciós kockázatok kezelését szolgáló integritás kontrollokat és azt, hogy megteremtették-e a teljesítményellenőrzés feltételeit.


dr. Tóth Viktória
ellenőrzésvezető