Munkaanyagok Nyírkarász ellenőrzéséről

2018-06-11 10:00:00   |   Feltöltötte: Lukács Dávid

Az Állami Számvevőszék elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján a számvevők dokumentáltan átadták az ellenőrzésvezető részére számvevői munkaanyagaikat Nyírkarász Községi Önkormányzat ellenőrzéséről.

Megfelelőségi ellenőrzésünk a 2014-2016. évekre terjed ki, célja annak megítélése, hogy az önkormányzat belső kontrollrendszerének kialakítása és működtetése szabályszerű volt-e és hogy szabályos volt-e a közpénzfelhasználás szabályossága. Ellenőrzésünk keretében értékeljük az önkormányzat korrupciós kockázatainak kezelését szolgáló integritás kontrollok kiépítettségét és az integritás szemlélet érvényesülését.


Az ellenőrzést végző számvevők az adatszolgáltatás keretében az ellenőrzött szervezet által rendelkezésre bocsátott dokumentumok alapján elkészítették a következtetéseiket tartalmazó számvevői munkaanyagukat. A számvevői munkaanyagukat a számvevők a minőségirányított működés szempontjainak és a „négy szem” elvének megfelelő felülvizsgálatokat követően dokumentáltan átadták az ellenőrzésvezető részére. Az ellenőrzés következő fázisában az ellenőrzésvezető a számvevők által megadott lényeges következtetéseiket figyelembe véve, a munkaanyagok felhasználásával, a rendelkezésre álló ellenőrzési bizonyítékokon alapuló számvevőszéki jelentéstervezetet állít össze.

 

Nemesvári-Horthy Eszter
ellenőrzésvezető