Munkaanyagok Makó Önkormányzatának ellenőrzéséről

2018-09-13 13:05   |   Feltöltötte: Molnár Zsuzsanna
Utoljára frissítve: 2018-09-12 08:21

Befejezték a munkát a számvevők Makó Önkormányzatának utóellenőrzésében, elkészültek a számvevői munkaanyagok, elkezdődhet a jelentéstervezet írása.

Az önkormányzat utóellenőrzése során az ÁSZ által 2014-ben befejezett számvevőszéki ellenőrzés eredményeként megjelent intézkedést igénylő javaslatok alapján az önkormányzat által vállalt feladatokat végrehajtását vizsgálta az ÁSZ.

 


A számvevők által készített munkaanyagokban megfogalmazott megállapítások az önkormányzat által az ellenőrzés számára rendelkezésre bocsátott valós dokumentumokon, adatokon alapulnak. A számvevői munkaanyagokban foglalt megállapítások megalapozottságát, szakszerűségét többszintű minőségbiztosítási tevékenység támogatta. Az ellenőrzési folyamat során kiemelt szempont volt az ellenőrzés célratartottsága, melyet - ellenőrzésszakmai tapasztalata és véleménye átadásával – az ellenőrzés felügyeleti vezetője támogatott.


Az ellenőrzés következő szakaszában az ellenőrzés vezetője a számvevői munkaanyagok alapján fogja összeállítani a számvevőszéki jelentéstervezetet. A jelentéstervezet írásáról következő heti cikkünkben, a jelentéstervezet minőségbiztosítási folyamatairól pedig az azt követő héten olvashatnak.

 

Molnár Zsuzsanna
ellenőrzésvezető