Munkaanyagok készülnek két nemzeti park utóellenőrzésében

2018-09-14 10:33   |   Feltöltötte: Dudás Pál Dániel

A számvevők megkezdték a számvevői munkaanyagok összeállítását az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság és a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság feladatellátásának és vagyonkezelésének utóellenőrzésében.

A számvevők megkezdték az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság és a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság ellenőrzéséréről szóló számvevői munkaanyagok összeállítását, miután megismerték az ellenőrzési programot, a sajátos jogszabályi környezetet, az ellenőrzött intézmények alapdokumentumait, tanúsítványait, valamint tevékenységüket.

 

Az Őrségi Nemzeti Parkot 2002-ben hozták létre Magyarország tízedik nemzeti parkjaként. Területe magába foglalja az Őrséget, a Vendvidéket, a Rába folyó völgyét és Szentgyörgyvölgy környékét. Székhelye Őriszentpéteren található. A Körös-Maros Nemzeti Park hazánk hetedik nemzeti parkjaként 1997-ben jött létre. Működési területe érinti Békés, Csongrád, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye területét. Székhelye Szarvason található. A Nemzeti Park Igazgatóságok alaptevékenységei közé tartozik a védett természeti területek és természeti értékek bemutatása, megőrzése és fenntartása.

 

Az utóellenőrzés során az Állami Számvevőszék (ÁSZ) értékeli, hogy az érintett számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal és javaslatokkal összhangban, az ellenőrzött szervezet által készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat végrehajtották-e. Az utóellenőrzés feltárja, hogy a szervezet az intézkedések végrehajtásával hasznosította-e a korábbi ellenőrzési jelentésben a hiányosságok megszüntetése, illetve a kockázatok kezelése érdekében megfogalmazott javaslatokat.

 

Mihálszky Kálmán
Ellenőrzésvezető