Munkaanyagok készülnek Abda és Kunszállás ellenőrzésében

2018-09-13 12:00   |   Feltöltötte: Ráczkevi Katalin
Utoljára frissítve: 2018-09-13 04:45

Az Állami Számvevőszék jóváhagyott ellenőrzési ütemtervének megfelelően a számvevők Abda Község Önkormányzata és Kunszállás Község Önkormányzata (Önkormányzatok) ellenőrzésében megkezdték a számvevői munkaanyagok összeállítását.

 

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzésének célja annak megállapítása, hogy az Önkormányzatok belső kontrollrendszere biztosította-e a közpénzekkel és a nemzeti vagyonnal történő elszámoltatható, átlátható, szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodás feltételeit. Az ellenőrzés keretében az ÁSZ értékeli továbbá, hogy az Önkrmányzatoknál kiépítették és erősítették-e a korrupciós kockázatok kezelését szolgáló integritás kontrollokat és azt, hogy megteremtették-e a teljesítményértékelés feltételeit.

 

Abda község Győr-Moson-Sopron megyében, a Győri járásban helyezkedik el, lakosainak száma 2017. január 1-jén 3185 fő volt.  Kunszállás község a Bács-Kiskun megyei Kecskeméti járásában található, lakosainak száma 2017. január 1-jén 1654 fő volt.

 

A számvevők az ellenőrzésre való felkszülés során megismerték az ellenőrzési programot, valamint az ellenőrzés jogszabályi feltételeit, az ellenőrzés lefolytatására való alkalmasságukról vizsgát tettek. A számvevők az ellenőrzött szervezetek által az ellenőrzés részére megküldött dokumentumok és tanúsítványok értékelését megkezdték, ellenőrzési megállapításaikat számvevői munkaanyagban rögzítik.

 

Ráczkevi Katalin

ellenőrzésvezető