Munkaanyagok egy Nógrád megyei kisvárosról

2018-09-07 14:08   |   Feltöltötte: Dr. Szabó Béla

Rétság Város Önkormányzatánál a számvevők a felkészülést követően hozzáláttak az önkormányzat által szolgáltatott dokumentumok feldolgozásához, majd a számvevői munkaanyagok elkészítéséhez.

 

Az Állami Számvevőszék a 2018. második félévi ellenőrzési terve szerint megkezdte az „Utóellenőrzések – Az önkormányzatok pénzügyi és vagyongazdálkodása szabályszerűségének ellenőrzése” című jóváhagyott ellenőrzési program alapján Rétság Város Önkormányzata utóellenőrzését.


Rétság Nógrád megyében, Rétság járásban a Börzsöny és a Cserhát határán fekvő város. A városban a Központi Statisztikai Hivatal 2017. január 1-jei adatai szerint 2724 személy lakott. A település nevezetességei közé tartozik a klasszicista stílusban épült kastély, az evangélikus harangláb, a római katolikus templom, a honfoglalás millecentenáriumára állított kopjafa, a Szabadság-szobor és Mindszenty József életnagyságúnál nagyobb szobra.

 

Munkaanyagok egy Nógrád megyei kisvárosról


A számvevők a felkészülést követően megkezdték a számvevői munkaanyagok készítését, amely során arra keresik a választ, hogy a számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal és javaslatokkal összhangban készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat Rétság Város Önkormányzata végrehajtotta-e.

 

Kuszinger Andrea
ellenőrzésvezető