Munkaanyagok egy beruházás előkészítettségének ellenőrzéséről

2018-10-10 15:03:00   |   Feltöltötte: Papp Tünde

Budapest Főváros Önkormányzatánál a beruházások előkészítettségének ellenőrzése van folyamatban. Az önkormányzatok vagyona a nemzeti vagyon része, az Alaptörvény is rögzíti, hogy a vagyonnal való gazdálkodás célja a közérdek szolgálata. Ezt is szem előtt tartva készülnek a számvevői munkaanyagok.

 

Az Állami Számvevőszék 2018. második félévi ellenőrzési terve és az ÁSZ Elnöke által jóváhagyott Ellenőrzési Program alapján megkezdődött az önkormányzati beruházások előkészítettségének ellenőrzése, ennek keretében Budapest Főváros Önkormányzatának ellenőrzése, ahogyan arról korábban már beszámoltunk.

 

Az ellenőrzést végző számvevők a felkészülést követően megkezdték az ellenőrzött szervezet által szolgáltatott adatok felülvizsgálatát, amely alapján következtetéseket vonnak le a beruházás előkészítettségének megfelelőségéről.

 

Az ellenőrzési bizonyítékként felhasználható adatforrások közé tartoznak az ellenőrzési program részletes szempontjainál felsorolt adatforrások. Az ellenőrzés lefolytatásához az ellenőrzött szervezet a tanúsítványok elektronikus kitöltésével, valamint az ÁSZ által kért dokumentumok elektronikus megküldésével, illetve helyszínen rendelkezésre bocsátásával szolgáltatnak adatokat, amelyek valódiságát és teljes körűségét az ellenőrzött szervezet által tett teljességi és hitelességi nyilatkozat igazolja. Az így rendelkezésre bocsátott adatok, információk kontrollja az ellenőrzés keretében történik, a számvevők megállapításaikat, következtetéseiket számvevői munkaanyagban rögzítik.

 

Valastyánné dr. Vízhányó Júlia
ellenőrzésvezető