Munkaanyag készül Kazincbarcika utóellenőrzésében

2018-08-07 17:41   |   Feltöltötte: Kistóth Krisztina

Elkezdődött a számvevői munkaanyag készítése Kazincbarcika utóellenőrzésében, ahol az önkormányzatok belső kontrollrendszere kialakítása és működtetése területén értékeli az Állami Számvevőszék, hogy az érintett számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal és javaslatokkal összhangban, az ellenőrzött szervezet által készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat végrehajtották-e.

Kazincbarcika város Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, 3 664 hektáron terül el. Állandó lakosainak száma a KSH által közzétett népességi adatok szerint 2017. január 1-jén 26 706 fő volt. A polgármester a 2014 évi önkormányzati választások óta tölti be hivatalát, a jegyző 2013. márciusától látja el feladatait.

 

 

Ebben az ellenőrzési fázisban a számvevők a beérkezett dokumentumokat ellenőrzik és értékelik, majd a tények objektív feltárása, értékelése után részletesen alátámasztott megállapításaikat számvevői munkaanyagban rögzítik. A munkaanyag készítése során elvárás a számvevőktől a célratartottság, a teljeskörűség és a pontosság.

 

Az ÁSZ jelentések hasznosulásának fontos területe, hogy az ellenőrzött szintjén az utóellenőrzés feltárja, hogy a szervezet az intézkedések végrehajtásával hasznosította-e a korábbi ellenőrzési jelentésben a hiányosságok megszüntetése, illetve a kockázatok kezelése érdekében megfogalmazott javaslatokat. Továbbá az intézkedések végrehajtása elmaradásának következményeként továbbra is fennálló szabálytalanság esetén értékeli a közpénzek, közvagyon veszélyeztetettségét.

Kistóth Krisztina

ellenőrzésvezető