Minőségirányítás májusban

2018-06-08 13:00:00   |   Feltöltötte: Dr. Czinder Enikő

A Minőségirányítási és monitoring osztály (MIMO) feladata többek között az ellenőrzések során keletkező jelentéstervezetek, elemzéstervezetek és levéltervezetek felülvizsgálatára is kiterjed. A MIMO ennek keretében májusban 15 jelentés kiadmányozásában működött közre. Emellett az osztály több mint 30 jelentéstervezet 15 napos észrevételezésre kiküldés előtti monitoringját végezte el.

Az Állami Számvevőszék stratégiájának megfelelően minden tevékenysége és feladata megvalósítása során szem előtt tartja a minőségközpontú működést, a jó minőség elsődlegességét. Az ÁSZ jó minőségű ellenőrzési jelentéseivel hozzájárul a közszféra átláthatóságának és elszámoltathatóságának javításához.


Az ÁSZ a döntések jobb megalapozása, a tapasztalatok és információk kezelésének, áramlásának biztosítása érdekében monitoring rendszert működtet. A monitoring feladatellátás keretében a Minőségirányítási és monitoring osztály (MIMO) nyomon követi az ellenőrzési, valamint az elemzéskészítési folyamatot és tevékenységet, valamint monitoring elemzéseket készít.

 


A minőségirányítás általános felügyelete és a monitoring tevékenysége keretében a MIMO feladata többek között az ellenőrzések során keletkező jelentéstervezetek, elemzéstervezetek és levéltervezetek beterjesztésének felülvizsgálatára is kiterjed. Ennek során a beérkezett dokumentumok szabályossági, eljárási és formai szempontú kontrolljára kerül sor.


A MIMO fenti feladatai ellátása során májusban összesen 15 jelentés és annak kiadmányozására beterjesztett dokumentáció, valamint 32 esetben 15 napos észrevételezésre kiküldésre beterjesztett dokumentáció monitoringját végezte el.

 

Dr. Czinder Enikő
Minőségirányítási és Monitoring Osztály