Minden feladatot végrehajtott a nemzetiségi önkormányzat?

2018-06-11 16:08:00   |   Feltöltötte: Dr. Szabó Béla

Elnöki Értekezlet előtt a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának utóellenőrzéséről készített számvevőszéki jelentéstervezet.

 

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, az ÁSZ 2015. őszén hozta nyilvánosságra a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata gazdálkodásának ellenőrzéséről készült számvevőszéki jelentést, melynek intézkedést igénylő megállapításaihoz az ellenőrzött önkormányzat elnöke a jogszabályi kötelezettségének eleget téve intézkedési tervet készített és küldött az ÁSZ részére. Az intézkedési tervben rögzített feladatok végrehajtásának ellenőrzését az ÁSZ utóellenőrzés keretében folytatta le.

 

A jóváhagyott ellenőrzési ütemtervnek megfelelően elkészítette az ellenőrzés vezetője a számvevőszéki jelentéstervezetet az utóellenőrzés során tapasztaltakról. A jelentéstervezet megálapításait a számvevők által készített munkaanyagok alapozták meg. A számvevők értékelték az intézkedési tervben foglalt feladatok végrehajtását bizonyító dokumentumokat, majd a számvevői értékelés eredményét tartalmazó munkaanyagaikat átadták az ellenőrzés vezetőjének a jelentéstervezet elkészítéséhez.

 

Az utóellenőrzés végrehajtásával az ÁSZ meggyőződik arról, hogyan hasznosultak a korábbi megállapítások alapján tett javaslatai, maradtak-e olyan területek, amelyekre nem megfelelően intézkedett vagy egyáltalán nem intézkedett az ellenőrzött önkormányzat.

 

Minden feladatot végrehajtott a nemzetiségi önkormányzat?

 

Az ellenőrzésvezető által összeállított számvevőszéki jelentéstervezet a célratartottság, megalapozottság, közérthetőség biztosítása érdekében többszintű minőségbiztosítási folyamaton megy keresztül, melynek első lépését a felügyeleti vezető és a támogató osztályok által adott írásbeli vélemények jelentik, majd ezt követik az Elnöki Értekezleten elhangzott szóbeli vélemények, észrevételek.

 

Marozsán Lászlóné
ellenőrzésvezető