Megtárgyalta az Elnöki Értekezlet a MIMO beszámolóját

2018-07-06 11:00:00   |   Feltöltötte: Dr. Czinder Enikő

Megtárgyalta a Minőségirányítási és Monitoring Osztály (MIMO) 2018. február 01. - május 31. közötti időszakra vonatkozó beszámolóját az Elnöki Értekezlet. A beszámolással érintett időszakban a MIMO felülvizsgálta a valamennyi szervezeti egységet érintő Minőségirányítási Útmutatót, emellett az osztály 67 jelentés kiadmányozásában működött közre, valamint több mint 120 jelentéstervezet 15 napos észrevételezésre kiküldés előtti monitoringját végezte el.

Az osztálybeszámolókban az Állami Számvevőszék szervezeti egységei adnak számot az elmúlt időszak teljesítményéről, eredményeiről és tájékoztatást nyújtanak az előttük álló időszakra tervezett stratégiai jelentőségű feladatairól.

 


A beszámolási időszakban a Minőségirányítási és Monitoring Osztály közzétette a Minőségirányítási Útmutatót, melyet a minőségirányított működés továbbfejlesztése érdekében, a monitoring tevékenységének tapasztalatai és a szervezeti egységek vezetőinek jelzései alapján folyamatosan felülvizsgál. Az útmutatóban meghatározott feladatok szerint a MIMO már megkezdte az egységszintű minőségirányítási célok és intézkedési tervek felülvizsgálatát, valamint az osztályvezető felhívta a figyelmet soron következő feladatokra is. Erről itt és itt olvashat bővebben.


A MIMO feladata többek között az ellenőrzések során keletkező jelentéstervezetek, elemzéstervezetek és levéltervezetek felülvizsgálatára is kiterjed. Az osztály ennek keretében a beszámolási időszakban 67 jelentés kiadmányozásában működött közre. Emellett az osztály 122 jelentéstervezet 15 napos észrevételezésre kiküldés előtti monitoringját is elvégezte.


Czinder Enikő
Minőségirányítási és Monitoring Osztály