Megkezdődött Vecsés és Arló önkormányzatainak utóellenőrzése

2018-07-27 10:30   |   Feltöltötte: Lukács Dávid

Megkezdődött Vecsés város Önkormányzata és Arló Nagyközség Önkormányzatának belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének utóellenőrzése.

Az Állami Számvevőszék (továbbiakban ÁSZ) 2016-ban hozta nyilvánosságra a 16232. és 16197. számú jelentését, amely Vecsés Város Önkormányzatának és Arló Nagyközség Önkormányzatának belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének ellenőrzéseinek megállapításait és javaslatait tartalmazta.


A korábbi ÁSZ Jelentésekben megfogalmazott javaslatok alapján elkészített és elfogadott intézkedési tervek megvalósítását alátámasztó, rendelkezésre bocsátott dokumentumok átvizsgálásával, adatleltár készítésével megkezdődött az ellenőrzött önkormányzatok utóellenőrzése az ellenőrzési programban meghatározott célok és szempontok szerint. Az ellenőrzésben résztvevők megkezdték a felkészülést a fent nevezett Önkormányzatok utóellenőrzésének lefolytatására, az ellenőrzési program elsajátításával és a szakmai követelmények, illetve elvégzendő feladatok megismerésével.


Az utóellenőrzések célja, hogy a feltárt hiányosságok megszüntetésével az önkormányzatok működése és a közpénzek szabályszerű felhasználása javuljon.

 

Martus Bettina

ellenőrzésvezető


Fodor Ilona

számvevő gyakornok2